Guide til valg af overvågningskamera

LÆS OGSÅ DENNE ARTIKEL!

I Danmark er antallet af indbrud 9 gange så høj som I Norge og 4 gange så høj som i Sverige. Der er mange overvågningskameraer på markedet, men hvilket et skal man vælge? Når du skal investere i et videoovervågningskamera er det vigtigt at du vælger den rigtige type af kamera. Hvis du har haft indbrud og gerne vil beskytte dig mod uvedkommende er det en god idé at investere i videoovervågning.

Nederst på siden kan du læse om hvordan, du kan undgå indbrud.

Indendørs overvågningskamera eller udendørs overvågningskamera?

Det er afgørende at finde ud af hvor videoovervågningen skal bruges. Mange overvågningskameraer til udendørs overvågning kan også bruges indendørs. Det er som regel nemt at finde information om kameraet i produktbeskrivelsen. Hvis du er så uheldig og ender med at købe det forkerte, kan du risikere at kameraet kortslutter, når luftfugtigheden er høj udenfor.

Plug-n-Play overvågningskamera

Plug-n-Play overvågningskameraer er meget nemme at installere! - Bare sæt strøm til udstyret og det fungere. 

Vi anbefaler denne pakke med fire kameraer: JKS1804W

Eller denne pakkeløsning med otte kaemraer: JKS1808W

Overvågningskamera med zoom

Mange udendørs overvågningskameraer har en manuel zoom og fokus funktion. For at få den rigtige vinkel og sørge for at billedbredden er den rigtige, er det ofte en god idé at købe denne type af kamera. 

Vi anbefaler disse Wi-Fi modeller med zoom: V706W og V1807W

Vi anbefaler disse kablede modeller med zoom: 117VP og 211VP

Videoovervågning om natten med infrarødt lys

For at optage i mørket skal overvågningskameraet være udstyret med infrarødt lys. Infrarøde dioder gør det muligt at filme om natten, men hvis du gerne vil have et godt billedkvalitet, er det en god idé at kigge efter de kameraer som er udstyret med mange infrarøde dioder.

Vi anbefaler denne model med 36 dioder, som giver et nattesyn på omkring 25 meter: V1801W 

Eller denne model med 6 IR Array, som giver et nattesyn på omkring 60 meter: V1807W

Montering af et overvågningskamera

Det er vigtigt at overvågningskameraet er synligt. Det afskrækker uvedkommende og på den måde kan man hurtigt undgår indbrudstyve. Indbrudstyven vil ofte komme om natten og tjekke om der er nogen hjemme ved f.eks. at spørge om du / i har set hans hund. For at sikre at tyven bliver fanget af overvågningskameraet, er det afgørende at overvågningen er monteret korrekt. Overvågningskameraet skal nemlig være monteret i den rigtige højde.

Hvis kameraet er sat for højt, vil man kun se toppen af hovedet på uvedkommende. Billedet vil blive for bredt og chancen for at genkende en indbrudstyv formindskes. Det er derfor vigtigt at du monterer dit videoovervågningskamera i ca. 2,5 meters højde, hvor kameraet peger hen mod indgangen / indkørslen. På denne måde er der en større mulighed for at den uvedkommende bliver filmet og billedet kan blive forstørret af politiet.

Videoen nedenfor viser hvordan at du kan montere dit overvågningskamera:

Digitalt eller analogt overvågningskamera?

Her kan du se tre forskellige standarder af opløsning:

Guide til valg af overvågningskamera

D1 (analog) 720x576 pixels

D1 er en standard man har brugt mange år, og som mange stadig bruger i dag indenfor analog kameraer. 

HD (720p) 1280x720 pixels

HD 720p er en standard indenfor både analog (AHD) og IP kameraer. Og som ovenstående billede viser, er det en del bedre end D1.

Fuld HD (1080p) 1920x1080 pixels

Fuld HD 1080p er en af de nyere standarder, hvor opløsningen er væsentligt bedre. Denne standard kræver mere lagerplads på harddisken.

DVR optager/afspiller

En DVR optager kan variere i størrelser og prisklasser. Afhængigt af hvor mange billeder i sekundet der er behov for at optage. F.eks er det meget almindeligt at optage en indkørsel i 3 billeder i sekundet, hvor imod hvis man optager trafik med mange bevægelser, er der behov for at optage i realtime, som er 25 billeder i sekundet.

Ip video overvågnings kameraer

IP kameraer optager i højere opløsning end analog kameraer. Oplysningen varierer fra 1 megapixel og helt op til 8 megapixel.

Vi anbefaler disse kablede IP kameraer i fuld HD og med PoE (Power over Ethernet): 117VP og 211VP

Der er også mulighed for, at få Wi-Fi trådløse IP kameraer. Vi anbefaler disse Wi-Fi modeller: V1802W og V1801W

Sammenlign videoer med forskellig opløsning her

Montering af Ip kamera

I gamle dage var det generelt meget besværligt og dyrt at montere overvågningskameraer, men i dag er de trådløse IP kameraer med p2p teknologi meget nemme at sætte op og prisen er mere overkommelig. Mange IP kameraer kræver kun strøm og adgang til internettet. Afhængigt af modellen kan man både tilslutte kameraet til en router, eller tilslutte direkte til det trådløse netværk i hjemmet. Inden at du monterer overvågningen er det en god idé at teste alle kameraerne og finde ud af hvilket kamera man ser billedet fra.

Her kan du også se vores danske opsætningsguide til Wi-Fi IP kameraer.

Hvordan kan du undgå indbrud?

Mange i Danmark har investeret i tyverialarmer, der er tilkoblet til en vagtcentral. Dette er dog ikke den bedste løsning, hverken økonomisk eller sikkerhedsmæssigt. Disse alarmer er ofte dyre, og størstedelen af tilfældene, hvor alarmen går i gang, når vagtselskaber ikke frem, før tyvene allerede er forsvundet igen. Derimod er udendørs videoovervågning, som man tydeligt kan få øje på, er noget der skræmmer tyvene væk. Videoovervågningen registrerer tyvene inden de overhovedet er kommet ind i huset, og derfor er risikoen for, at de vælger dit hus fra langt større.

Vælg derfor at placere et eller flere videovervågningskameraerne strategisk, således at eventuelle tyve vil blive optaget uanset, hvor de befinder sig på din grund. Hvis du vil sikre dig imod, hvis tyvene ødelægger dit videoovervågningskamera eller får det sløret, kan du vælge yderligere at installere et billigt og effektivt alarmanlæg, der fungerer på samme måde som hos et vagtselskab. Hvis du vil være på den sikre side og sørge for, at tyvene ikke når at forsvinde med alle dine værdigenstande, kan du vælge at aftale med naboer og familie, at når alarmsystemet ringer, vil de blive kontaktet. På den måde er du sikret, at der kommer nogen hurtigst muligt, hvis der sker indbrud.

Det er gennem tiden blevet nemmere for almindelige mennesker at installere avanceret videoovervågningskameraer, og teknologien er blevet så udviklet, at det kan kobles sammen med mobilen, således at man kan tjekke sin videoovervågning langt væk fra hjemmet. Prismæssigt ligger et videoovervågningskamera til omkring 5.000 kr, og alt efter hvor mange overvågningskameraer, man vælger at installere på sin grund. Det kan være mange penge lige nu og her, men hellere være på den sikre side og undgå at tyvene stjæler alt værdi.